top of page

Můj příběh

Aktualizováno: 31. 12. 2023



Slovy koučovací mentality jsem zažila život plný výzev, i výher.

Když jsem procházela koučovacím výcvikem, dostala jsem za úkol, zmapovat svůj život a zaznamenat všechny své velké životní hry. Co v nich bylo za limity, zda jsem je překonala, jak jsem z toho vyšla a kam vedla má další cesta. Úkol jsem splnila a hledala opakující se vzorec mého chování a rozhodování.

Společné bylo, že jsem vždy jsem ve všech zásadních rozhodnutí postupovala opatrně, logicky, ideálně  na základě projeveného souhlasu někoho  blízkého. Až na  pár výjimek, kdy jsem se rozhodovala z čirého bláznovství a skákala do něčeho po hlavě, bez souhlasu ostatních. Například jsem logicky po gymnáziu studovala vysokou školu ekonomickou, po hlavě jsem ale skočila do žurnalistiky, dokonce jsem jako novinářka nějakou dobu pracovala. Následovala další logická volba - práce ve velkých firmách, které měly prestižní jména a nabízely jistoty. A tak jsem se stala členem korporátního světa, kde jsem zastávala vysokou pozici. Jenže tehdy jsem poznala lásku a rozhodla jsem se zcela nečekaně opustit jistotu kariéry a věnovat se partnerovi a vlastnímu štěstí. Když jsem se rozešli, a všichni mi to říkali, neměla jsem ani peníze, ani práci a ani byt. Tak jsem zase logicky vstoupila zpátky do jistot další velké firmy a ještě do vyšší pozice. Nějakou dobu jsem to zvládala, protože jistoty, které jsem potřebovala a dostávala, obrousily všechny pochyby o smyslu mého povolání. Ze svého kariérního postupu jsem měla velkou radost, z mé práce však čím dál méně, jenže už několik let jsem byla matka samoživitelka a tak potřeba stabilního příjmu a místa byla opodstatněná. Hrála jsem vždy bezpečně a odváděla dobrou práci.

Pak ale má dcera onemocněla. A všechny životní plány se změnily. Bylo potřeba prioritizovat péči o ní a práci trochu upozadit, na druhou stranu snaha vyřešit nevyřešitelné a najít pro mou dceru alespoň nějakou pomoc mne stálo skutečně hodně úsilí a peněz. Tehdy jsem opravdu čelila obrovskému tlaku a tak jsem opět musela udělat velkou změnu. Tato hra se jmenovala, „Já to zvládnu a dceru uzdravím“. Výsledkem byl skok do vlastního  byznysu,  moře hodin práce a odhodlání. Jenže peníze řešení nepřinesly. A tak jsem poprvé v životě musela přijmout, že když nemůžeš, to co tě ničí změnit, musíš změnit postoj. To byla asi má nejsilnější životní lekce, a stále je.  Tehdy jsem se naučila říkat ne všemu co mne omezovalo a všem, kdo mne omezoval. Naučila jsem se vydělávat hodně peněz tvrdou prací, naučila jsem se sebe dávat na poslední místo. Výsledek? Byla jsem na sebe hrdá, byla jsem vyčerpaná a byla jsem sama.

Někdy přijde moment, kdy se prostě bez jakékoli logiky zastavíte a přemýšlíte, jestli opravdu za všech okolností můžete žít život podle sebe. A z nějakého nevysvětlitelného důvodu přijde impulz, nelogický, velký, srdce vám bije nadšením a touhou objevit v životě něco, co skutečně dává smysl. Bez ohledu na logiku a  bez ohledu na rady ostatních, kteří dobře vědí, co je pro mne dobré, začala jsem studovat koučování  a procházet výcvikem pro mezinárodní certifikaci profesionálního kouče. A tady jsem. Ve své nově velké životní hře, kterou jsem nazvala "Moje cesta". Procházím velkým objevováním nového světa, jako bych se ocitla na jiné planetě, jako by se mi konečně dostalo všech odpovědí. Jako by se všechny moudré věty v knížkách staly pravdami mého života. Objevila jsem, že život není velká dřina, ani velký boj, je to radost, naplnění, poslání, svoboda, navzdory všem životním výzvám, navzdory osudu, navzdory svým osobním strachům. Objevila jsme cestu nevěřitelného osobního růstu a pochopila jsem hodnotu skutečné svobody, svobody myšlení, nehodnotícího prostředí, svobody snít, svobody vybírat si svá dobrodružství, svobody  změnit  život nebo na život názor.

A teď jsem tady pro Vás, připravena Vám pomoci najít vnitřní odvahu, radost a osobní svobodu, ať už Vás v životě pohání nebo dohání cokoli.   

Vaše Mirka

74 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Žárovka

Life & Business & Money Coach

bottom of page